Teemaviikko 22.11. – 28.11.2021

  • ma-su 22.28.11.2021

Teemaviikko 22.11. – 28.11.2021
Työelämän pelisäännöt I Valtakunnallinen lanseeraus

Somevinkkejä – kuinka voit osallistua työelämän pelisääntöjen lanseeraamiseen

SAK:n työsuhdeneuvonnan kehittämishanke on nyt loppusuoralla! Laajennamme työelämän pelisääntöihin keskittyvää neuvontaa ja tarjoamme selkeää tietoa jokaista meitä koskettavista työelämän oikeuksista ja velvollisuuksista. Kohderyhminä erityisesti nuoret, jotka ovat työelämän ensimetreillä, sekä maahan muuttaneet, jotka erityisesti voivat olla heikossa työmarkkina-asemassa. Uusi palvelu myös toimii apuna ammattilaisille ja eri organisaatioille, jotka neuvovat ja eri tavoin tarjoavat apua työtä tekeville. 

Teemaviikon aikana lanseerataan uusi monikielinen Työelämän pelisäännöt -palvelu www.työelämänpelisäännöt.fi / www.fairplayatwork.fi / www.arbetslivetsspelregler.fi. Ja sosiaalisen median kanavissa on koko viikon ajan luvassa toimintaa ja tapahtumia! Tarvitsemme nyt juuri sinun apuasi, jotta tieto ja ymmärrys työelämän pelisäännöistä leviäisi mahdollisimman laajalle. Tässä saat lyhyet ohjeet kolmeen erilaiseen vaihtoehtoon, joista voit valita sinulle sopivia tehtäviä ja toimia. Pienikin apu on suuri teko!

Vaihtoehto 1 – Tykkää ja jaa

Tykkää Facebookissa SAK:n sivusta. Sivulla jaetaan teemaviikon aikana kilpailuja ja postauksia työelämän pelisääntöihin liittyen. Tykkää postauksista ja jaa niitä eteenpäin omalle seinällesi! Helppoa, mutta tehokasta!

Vaihtoehto 2 – Aktiivinen somettaja

Facebook -tykkäyksien ja jakojen lisäksi seuraa Instagramissa uutta tiliä @type.sak.fi. Jaa tilin postauksia esimerkiksi omissa tarinoissa ja muista merkitä @type.sak.fi jakoihisi. Sivulle tulee koko viikon ajan uutta sisältöä.

Vaihtoehto 3 – Levitä sanomaa

Yllä olevien lisäksi voit vielä halutessasi jakaa tämän ohjeen eteenpäin, vaikka ammattiosastosi, yhdistyksesi, nuorisojaostosi, aluetoimikuntasi tai työkavereidesi kesken ja vinkata heillekin osallistumismahdollisuuksista! 

Jotta voimme jakaa edelleen tekemiäsi julkaisuja sosiaalisessa mediassa, muista nämä merkinnät:

Käytä aihetunnistetta #työelämänpelisäännöt
Merkitse Instagram-tili           @type.sak.fi

Bonus <3

Jos Instagramin päivittäminen ja tarinoiden jakaminen käy sinulta sujuvasti, voit jakaa myös omia kokemuksiasi työelämän pelisääntöihin liittyen! Tässä muutamia vinkkejä tarinoita ja postauksia varten:

omia kokemuksia siitä, milloin työelämän pelisäännöt ovat itsellä olleet hukassa 

millaisissa tilanteissa on tarvinnut tai toivonut apua 

millaisia ongelmia on joskus tullut vastaan 

miten olet voinut auttaa työkavereita tai tuttuja kertomalla työelämän pelisäännöistä 

miksi sinusta on tärkeää, että työelämässä on selkeät pelisäännöt kaikille. 

 Lämmin kiitos, että olet mukana tekemässä tutuksi työelämän pelisääntöjä!